XboX

Microsoft is al jaren een bekende speler in de wereld van de Game industrie Waar het voorheen zch richtte op het veroveren an de gamemarkt op de Personal Computer, infiltreerde Microsoft zich ook in de wereld van de console industrie. Het produceerde zich tot verbazing van de concurrenten een eigen gameconsole genaamd de XBOX. Deze ging met miljoensten over de toonbank en veroverende in een klap een groot deel van het marktaandeel van de consoles. Waar voorheen duidelijk Sony en Nintendo marktleiders waren, kwam Microsoft met 95% van alle computergebruikers over de hele wereld als een klap binnen.

XboX: de optimale game console

De XBOX onderscheidt zich door 4 aansluitingen te hebben waar controllers op kunnen worden aangesloten. Hiernaast heeft de XBOX scherpe graphics en beschikt hij over een breed spectrum aan beeldschermen die erop konden worden gebruikten. Met hoge resoluties konden games worden gespeeld op de XBOX wat voor veel mensen de doorslag maakte. Ook beschikte het aanbod aan XBOX games over exclusieve titels waaronder Fable en het wereldberoemde Halo dat door Microsoft zelf wereld gefinancierd en ontwikkeld en dus optimaal gebruikte maakte van de kracht van de console.

Verschillende varianten

XBOX beschikt over verschillende varianten waaronder de 360 die door zijn titel met de Playstation 3 de competitie probeerde aan te gaan. Psychologisch gesproken heeft nummer 3 meer waarde dan nummer 2 daarom koos Microsoft ervoor zijn 2e type console 360 te noemen. Met verbeterende kracht, multimedia mogelijkheden en meer talloze andere functies heeft ook deze XBOX de wereld op zijn kop gezet. Benieuwd naar de Xbox mogelijkheden? Kijk dan eens op de xboxgameshop.nl.