Wii

De Wii is sinds enkele jaren marktleider in nieuwe 'sensor technologie' en heeft de console wereld en game wereld totaal op zijn kop gezet. Waar er voorheen allen gespeeld kon worden met controllers, geweren en stuurwielen was er verder niet veel variatie in de wijze waarop personages aangestuurd moesten worden. Sinds de opkomst van Nintendo's Wii zijn mensen aan het dansen, boksen, racen en fitnessen geraakt.

Unieke controller

Dankzij revolutionaire technieken is het mogelijk games te besturen door bewegingen te maken met de zogenoemde 'nunchuck controller'. Dit is een controller waarbij 2 handen gebruikt moeten worden en er door een sensor bewegingen worden geregistreerd die verstuurd worden naar de de Wii console. Vervolgens stuurt de console de betreffende game aan en laat in fractie van Nano seconde bewegingen zien. Het proces van verzenden wordt niet opgemerkt door het menselijke oog dus is het bespelen van een Wii met de nunchuck controller zeer leuk, spannend en zeer snel.

Veel variatie in games

De Wii console beschikt over een breed aantal games die bespeeld kunnen worden met de controller. Tegenwoordig heb je ook een breed aanbod aan accessoires die men kan gebruiken om het avontuur van de Nintendo Wii uit te breiden.