Super Mario

De beste reeks spellen uitgebracht door Nintendo blijft toch altijd Super Mario. Het terugkerende mannetje blijft immens populair en ieder spel slaat weer goed aan. Wie kent het kleine mannetje niet, het vriendje van Luigi. Alle spellen betreffen een platform spel en zo werden er zowel spellen uitgebracht voor de bekende consoles Nintendo 64, Nintendo GameCube en natuurlijk de Nintendo Wii.

Super Mario Galaxy 2

De nieuwste variant van de Super Mario gamereeks is Super Mario Galaxy 2, de opvolger van Super Mario Galaxy. Bij dit spel doorkruisen Mario en zijn vriend Luigi de ruimte om Princess Peach te bevrijden uit de handen van Bowser. Het spel is uitgebracht op 11 juni 2010 en was direct een groot succes. Tevens is Super Mario Galaxy 2 een van de allerhoogst scorende spellen aller tijden, het spel kreeg bij de bekende game website IGN.

Super Mario

Vele mensen vragen zich af waar Super Mario eigenlijk vanaf komt? Wie heeft de naam bedacht en waarom Mario? Wanneer werd het voor het eerst uitgebracht en hoeveel Super Mario varianten zijn er eigenlijk uitgebracht? Waar de naam Mario vandaan komt is bekend. De verhuurder van het gebouw waar de game bedacht is had de naam Mario, toen deze binnen kwam bij het bedenken van de naam was de beslissing snel gemaakt. Het eerste spel waar Mario te zien was, weliswaar als Jumpman, was Donkey Kong die uitgebracht werd in 1981. Zijn eigen game kreeg hij in 1983 met Mario Bros. Overigens werd Super Mario bedacht door Shigeru Miyamoto die ook op de naam kwam, zoals eerder gezegd met de hulp van de verhuurder.