Sims 3

Wie kent ze niet? De succesvolle spellen genaamd De Sims. Allereerst was er het begin van het succes met het spel De Sims, vervolgens kwam De Sims 2 en nu is hier dus De Sims 3. Tot nu toe niets spectaculairs. Echter, per versie zijn inmiddels al meer dan 8 uitbreidingspakketten uitgebracht. Dit betekent dat er minimaal 27 spellen van De Sims zijn uitgebracht. Daarbij zijn er ook nog eens accessoirepakketten waarvan er voor De Sims 3 wederom 8 verschillende versies zijn uitgebracht.

De Sims 3

Het spel is al een aantal jaar op de markt, maar verveelt eigenlijk nooit doordat er steeds nieuwe uitbreidingspakketten uitgebracht worden. Mede door de vernieuwingen ten opzichte van De Sims 2 is dit spel een groot succes. Dit succes is verklaarbaar door onder andere de vernieuwing in de vrijheid die je als speler hebt. Zo zijn er eindeloze creatieve mogelijkheden en vinden er ondeugende en verrassende momenten plaats. Daarbij kun je zelf het karakter van je Sims speler samenstellen en zijn ook de uitbreidingspakketten nog beter dan die bij eerdere versies.

Uitbreidingspakketten

Voor De Sims 3 zijn er maar liefst 8 succesvolle uitbreidingspakketten, dit zijn: Wereldavonturen, Ambities, Na Middernacht, Levensweg, Beestenbehoefte, Showtime, Bovennatuurlijk en Jaargetijden. Ondanks dat De Sims 3 in 2009 werd uitgebracht, moet het laatste uitbreidingspakkett nog uitgebracht worden. Het uitbreidingspakket betreft De Sims 3: Jaargetijden en volgens de kenners is dit wederom een uitbreidingspakket waar naar uitgekeken kan worden. Met dit pakket worden de 4 seizoenen zomer, herfst, winter en lente toegevoegd aan de buurt waarbij allerlei activiteiten plaats vinden in deze jaargetijden.