Grand Theft Auto

De PSP is een console uitgave van Playstation waarbij deze console dient als PlayStation Portable. Dit houdt in dat het spel een kleine console betreft die je in je handen vasthoud en zo de leukste spellen kunt spelen. Een van de vele voorbeelden van fantastische spellen voor de PSP is GTA. Het spel GTA is echter niet 1 game, maar een hele reeks waarbij je de baas zult gaan spelen in de mooiste steden. De bekendste stad onder de GTA games blijft natuurlijk toch Liberty City.

De nieuwste GTA game

Voor de PSP is wederom een nieuwe GTA game uitgebracht met de naam GTA Chinatown Wars. In deze game, zit net zoals in iedere GTA game, een spannend en zeer leuk verhaal, maar is het ook gewoon heel leuk om lekker rond te rijden en te schieten waarop je schieten kunt. De missies in deze versie gaan over de Chinee Huang Lee die naar Liberty City toe reist om de dood van zijn vader te ontrafelen. Al snel komt hij terecht in mysterieuze praktijken en opdrachten die hij uitvoert voor zijn oom. De game zit bomvol met actie, moord, overvallen en verraad.

Voorgaande GTA spellen en steden

Voordat GTA Chinatown Wars uitgebracht is voor de PSP is er al een hele reeds aan schitterende en zeer succesvolle GTA games op de markt gelanceerd. Een greep uit deze spellen leert ons dat in 2013 GTA 5 uitkomt en dat we al vele fictieve steden gezien hebben. Dit zijn fictieve steden zoals de stad Liberty City die op New York City is gebaseerd. In volgende versies kwam Vice City die gebaseerd is op Miami. Vervolgens kwam San Andreas die bestond uit de steden Los Santos, San Fierro en Las Venturas die gebaseerd waren op Los Angeles, San Francisco en Las Vegas in de staten Californië en Nevada. Ook kwamen steden voorbij die niet fictief waren, dit waren Londen, Manchester en Salford. Meer weten over de vele verschillende werelden? Kijk bijvoorbeeld op GTA portalen als gta wereld om alles over GTA te weten te komen en als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuws rondom de nieuwe release GTA V.