Call of Duty

Het spel is inmiddels al in verschillende vormen uitgebracht waarvan de eerste in 2003 op de markt verscheen. De eerste verschenen uit de grote reeks Call of Duty spellen speelde zich af in de Tweede Wereldoorlog waarbij de gamer aan de kant staat van de geallieerden. De geallieerden was de groep bestaande uit het Engelse leger, het Rode Leger uit de Sovjet-Unie en het Amerikaanse leger. De introductie van dit spel was zeer spectaculair en het spel werd dan ook snel een succes met een volgende uitbreiding genaamd Call of Duty: United Offensive.

Modern Warfare 2 en Black Ops 2

Momenteel is Call of Duy: Modern Warfare 2 de laatst uitgebrachte versie van de lange reeks aan schitterende Call of Duty spellen, maar staat er ook weer een releasedatum gepland. Deze releasedatum betreft 13 november en dan zal Call of Duty: Black Ops 2 uitgebracht worden. Waar Modern Warfare 2 zich afspeelde in Frankrijk, Duitsland, Rusland en Somalié, is het nog niet bekend waar Black Ops 2 zal afspelen.

Consoles

Omdat Call of Duty een zeer populaire spellenreeks is kunnen er weinig consoles onderuit. Mede daardoor wordt Call of Duty: Black Ops II op zowel de PC en de Playstation 3 uitgebracht als op de Wii en de xBox 360. In verschil met de voorganger Modern Warfare 3 is te zien dat het spel niet meer op de Nintendo DS uitgebracht wordt. Het is nog niet bekend of deze console er ook nog aan toegevoegd zal worden.